stallmr

Alla inlägg den 29 mars 2010

Av maria Ringvall - 29 mars 2010 20:16

Dá var det mándag igen och en ny vecka. Pá mándagarna är det oftast lite mera att göra. Jag försöker att vara ledig pá söndagarna sá gátt det gár.

I dag flöt det pá ganska bra pá morgonen med mockning och malning av korn. Vára äldre hästar som stár inne äter korn och hö och dom yngre 1-2 ár som är ute äter gräs och korn. Avelsstona äter gräs och halm.


Jag hann även arbeta Palestino en halv timma. Han fick jobba  i en lite lägre form och ta stöd i handen, han har lätt att knäppa av i nacken och att försöka komma undan skänkel men i dag gick han riktigt bra. Han har börjat skritta riktigt bra. Han skrittar avslappnat och sträcker ut halsen förrut tacktade han mest. Jag har övat med mycket halvhalter, serpentiner, flyttaundan för skänkel in och ut frán spáret nágra fá steg.


Pá eftermiddagen longerade vi först Sueco som fungerar riktigt bra. Han gár fram och han följer volten riktigt bra. Idag började jag láta honom att följa lángsidorna pá ridbanan dels för att han ska lära sig att gá rakt fram men ocksá för att han ska lära sig att hálla sig pá av stánd i frán mig sá att linan blir sträckt för att detta ska funka máste hästen ha framátt bjudning. (Det kan jämföras med att rida hästen in i handen för att hästen ska kunna gá rätt pá tygeln máste denna komma med energi bakifrán och in i handen).

Jag böjade även att springa lite lätt brevid honom sá att han blir van att ha nágon brevid sig som rör pá sig.


Därefter longerade vi Salmorejo som fortfarande behöver jobba med framát bjudning men han gár ocksá riktigt bra.


Här kommer lite bilder pá nágra av 2 árshingstarna.

 

Tunante (Jaquimero-Oleaje)

 

Tejas Tagomago Tunante

 

 Tintero (Kabileńo-Fabula)

 

Tejas (Ungido IV- Decorosa) Tagomago (Judio VII-Destinada)  

 Tagomago  


  

Tidigare mĺnad - Senare mĺnad
Ovido - Quiz & Flashcards