stallmr

Alla inlägg den 30 mars 2010

Av maria Ringvall - 30 mars 2010 21:02

I dag har jag hunnit med mycket. Pá morgonen hann jag mocka och fylla pá med korn som vi hade hämtat i hamnen. Vár eget korn har räckt ända fram tills nu.


Därefter longerade jag Rembrant 4ár som har vilat i 2 veckor. Han var väldigt pigg men lyhörd. Jag jobbade mycket med att fá ut honom pá en större volt och fá honom lösgjord. Pá slutet travade han mycket bra. I morgon ska rida honom.

Rembrant (Urańo II-Indiscreta RC) Bilderna är tagna av Bob Langrish      

 

Sedan var det  Rosetons  tur, han har inte heller jobbat pá 2 veckor. Jag jobbade honom pá samma sätt som Rembrant. Till en början tyckte han att det var jobbigt att trava med sträckt lina och känna att ceretan trycker sá han máste ställa sig in át men  efter ett tag släppte det och han började trava pá med mycket energi.


Roseton ( Jaquimero-Destinada) foton Bob Langrish

      

 

Pá eftermiddagen började jag med att jogga Palestino en halvtimma och det gick bra. Han var lugn  och jobbade pá bra.


I dag fick Sokrates jobba. Han tyckte det var jobbigt med ceretan och ville helts inte ställa sig inát. Det som är sá bra med ceretan är att man har kontroll pá nosen pá hästen och kan fá den att ställa sig inát och lösgjord i sidorna utan att dra hästen i munnen. När dom brákar med ceretan är det viktigt att dom gár fram och inte tappar framátbjudningen dá ár det bra att vara tvá en som háller linan och en som háller i piskan.

Till slut sá gav han sig, nästa gáng kommer han att gá mycket bättre.


När jag rider in hästarna Rider jag alltid in dom med cereta och bett.

När hästarna fungerar bra pá ceretan och jobbar bra, sätter jag pá ett träns och därefter longeringgjord och inspännings tyglar. Jag forsätter att ha linan i ceretan och hästen jobbar med inspänningstyglarna. När jag sen sätter mig pá hästen har jag en tygel i ceretan och en tränset. Tiil en början rider jag bara pá cereta tygeln eftersom hästen är van att svänga för ceretan men efter ett tag gár jag över mer och mer till tränstygeln.


Till sist red jag Revoltoso honom rider jag som ovan. I dag kunde jag börja rida mera pá träns tygeln. Han har blivit mycket starkare och börjar nu att orka hálla sin fantastiska trav än sá länge travar jag bara, galoppera börjar jag med när hästen blir starkare och hittar balansen ( jag longerar alltid lite innan ridpasset och dá fár hásten galoppera) . Det gick bra att göra volter och han började söka sig ner. Sä jag var mycket nöjd med honom idag! 


Tidigare mĺnad - Senare mĺnad
Ovido - Quiz & Flashcards