stallmr

Direktlänk till inlägg 21 november 2010

Nytt!

Av maria Ringvall - 21 november 2010 13:44

Jag tyckte att det var dags att fräscha upp bloggen.

Vintern har kommit till Mallorca den senaste veckan har temperaturen rasat drastisskt frán dryga 20 grader till 14 grader pá morgonen är det bara 4 grader sá det är dags att plocka fram vantar och mössan.

Det är ganska lugnt pá häst fronten. Vi har tagit in dom sista fölen för avvänjning Vikingo, Vikinga, Visionaria och Vivarocho.

Vivarocho  

Vikinga

  

Förra vecka basgodkände vi  3 áringarna.  Sibila, Sinfonia, Servilleta och Socrates.

Socrates mättes till 168cm för min smak lite för stort för när han 6 ár kommer han vara dryga 170 cm men det finns mánga som gillar stor hästar sá det är bra.

Socrates  


Pá ridnings fronten är det lugnt Palestino och Socrates utvecklas framát.

Tachuela rids nu i skritt, trav och galopp och jätte duktig.

I början av januari drar avelsäsongen i gáng igen sá nu ár det dags att börja fundera pá vika ston som ska betäckas nästa ár.

Näst ár kommer flera unga ston in aveln bland annat Servilleta och Sinfonia som fyller 4 ár.

För att ge plats till dom nya stona máste vi sälja av nágra stona annars blir det alldelse för mánga.

Vi har beslutat att sälja Seductora född 1999  efter Belico III och Seductora V. Hon kommer frán dom verkliga gamla linjerna Hierro Bocado och Pallares. Hon är halvsyster med Judio VII och Bruma IX. Hon har fátt 6 mycket fina avkommor.

Seductora

    

Rotaria har vi ocksá beslutat sälja hon är mer av sport modellen. Hon har mycket intressant stam. Hon är efter Urańo II och Letrada. Urańo är linje avlad pá Albero II. Han har samma moders linje som Pampero VII som har fátt flera framgángsrika hästar. Morfar till Rotaria är Jaleoso II som har en avkomma som blev spansk unghingst champion i fjol. Mormor orgullosa har en avkomma som har varit spansk champion.

Rotaria är visad pá tställning och vunnit pris för bästa gángarter med snitt pá 8.

        


Pá onsdag áker jag till Sevilla och Sicab! Det ska bli härligt att fá áka och träffa mánga vänner och titta pá mánga fina hästar och fá lite ny insperation!

 
 
Ingen bild

Kristina Göransson

21 november 2010 15:55

Underbara bilder Maria! Vad gäller kylan kan jag riktigt minnas hur kyliga morgonens första timmar kunde vara - trots att man tyckte sig vara på solsemester!!!:)
Keep up the good work! Många kramar Kristina

 
Ingen bild

Kikki

21 november 2010 16:33

Vilka vackra hästar! Liiite annan kvalité än de vi har på ridklubben;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maria Ringvall - 29 oktober 2013 19:43

I dag kom hösten äntligen till Mallorca efter en lång sommar. Då passar det bra att sumera sommaren som gått och det har hänt en hel del. Om jag börjar med Viking så har det varit upp och ner med honom. Han har hunnit göra 3 starter var av ett k...

Av maria Ringvall - 9 juni 2013 16:58

Árets avelssäsong är över för i ár. Vi fick 8 fina föl uppdelat pá 7 ston och 1 hingst..Fölen är efter Judio, Fer Bago, Senador och Jaquimero. Hingstfölet är efter Jaquimmero och Oleaje II. Absolut Suyal    I ár har vi börjat om frán A ige...

Av maria Ringvall - 25 april 2013 11:15

När vi är mitt uppe i avelsäsongen funderar man hur man ska för bättra sin avel, vilken hingst eller hingstar man ska använda till sitt, sina ston. Avel är inte lätt, det finns ingen logistik som att man betäcker den snabbaste hingsten med det snab...

Av maria Ringvall - 21 januari 2013 19:42

Dá har det det gátt mer en ett halvár sedan jag skrev senast. Lusten och tiden har inte funnits. Nu är det dags för lite uppdatering. 2012 var ett bra ár mánga sett. Flera av vára hästar visades runt om pá utställningar pá fastlandet med bra re...

Av maria Ringvall - 17 juni 2012 20:41

Här under den strálande solen pá Mallorca har det hänt mánga saker. Jag ska börja där jag slutade senast med Viking och Grand Premio. Viking startade men han orkade inte han var sönder tränad och helt slut báde fysikskt och psykiskt sá nu har han f...

Ovido - Quiz & Flashcards